Over ons

Energieverbruiksmanagers.nl is een initiatief van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Samen met Energie Nederland en Netbeheer Nederland heeft Milieu Centraal de site ontwikkeld. Het doel van de site is om de consument meer inzicht te geven in de verschillende soorten energieverbruiksmanagers die op de markt zijn en komen. Hierbij streeft Milieu Centraal ernaar zo volledig en transparant mogelijk te zijn.

Energieverbruiksmanagers.nl biedt een handig overzicht van energieverbruiksmanagers die op dit moment voor consumenten te koop zijn. Zo kun je in één oogopslag zien welke voor je geschikt is. Je kunt aangeven wat je wilt meten (elektra, gas en/of warmte), welke gegevens je wilt zien en of je zonnepanelen hebt. Ook zie je de prijs van de verbruiksmanagers en reviews van gebruikers.

Waarom?

Door de komst van de slimme meter komen er steeds meer nieuwe apparaten en online diensten op de markt die inzicht geven in je energieverbruik. Om het voor jou overzichtelijk te houden ontwikkelde Milieu Centraal deze onafhankelijke vergelijkingssite. Hierop kun je de verschillende verbruiksmanagers handig met elkaar vergelijken en zo bepalen welke voor jou geschikt is.

De verschillen in energieverbruiksmanagers zitten bijvoorbeeld in het tonen van alleen elektriciteitsverbruik of gasverbruik, of beide. Dat kan per dag, week of maand, of zelfs het verbruik van dit moment zijn (realtime). Met sommige energieverbruiksmanagers kun je ook het verbruik van losse apparaten meten en zelfs apparaten aan- en uitzetten. Grote verschillen zijn er ook in de manier waarop de verbruiksmanagers informatie tonen: een schermpje dat thuis aan de muur hangt, of via een website waarop je moet inloggen. Ook de prijzen lopen uiteen. Bovendien zijn lang niet alle energieverbruiksmanagers geschikt voor alle soorten energiemeters: sommige werken alleen met een slimme meter, andere ook met traditionele meters.

Voor leveranciers

Ben je een leverancier van een energieverbruiksmanager voor consumenten en staat je product nog niet op de site? Dan kun je je aanmelden via info@milieucentraal.nl. Milieu Centraal neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.